Tallers




Taller 1- Un viatge històric pel barri.


En el taller,  s’explicarà l’evolució del barri ,  i com ha anat configurant-se socialment i demogràficament en els darrers 50 anys.  Farà una comparativa en el perfil de barri d’abans i ara i en les necessitats i problemàtiques més emergents de cada moment. La sessió ,  permetrà l’aportació d’informacions i vivències personals dels i les  participants per anar elaborant la fotografia general del barri en els diferents períodes al llarg d’aquets anys. 

El taller permetrà identificar la identitat d’ “immigrant” que tots els veïns i veïnes del barri tenim  (tant els que acaben d’arribar , com els que ja fa temps que hi viuen) i permetrà començar a  desenvolupar un treball de “reconeixement de l’altre” .


Aquest taller permetrà,  a través d’aquest viatge en els anys i des de la vivència de cada persona, apropar les diferents realitats culturals que avui coexisteixen en un mateix territori, coneixent-lo amb més detall i identificant trajectòries comuns entre les diferents persones. També permetrà visualitzar i treballar els prejudicis i estereotips existents, i transformar algunes visions i percepcions que dificulten la interrelació entre cultures.







Taller 2-  Qui son els nostres veïns i veïnes? 



El Taller vol donar a conèixer les diferents pautes generals de convivència de les principals comunitats que viuen en el mateix barri o territori. El taller permetrà  sensibilitzar a les persones del barri del Raval , mitjançant informació sobre les principals cultures amb qui comparteixen el barri, de manera que permetrà trencar alguns estereotips i conèixer millor el/la veí/ïna , sigui d’on sigui, i acostar-se més a una convivènica real entre cultures.


És un taller molt útil per a qualsevol persona del barri que coexisteix amb persones de diferents cultures i que requereix d’eines per millorar la seva interrelació amb els seus/ves veïns i veïnes. Es fa una aproximació als conceptes de convivència i ciutadania, entesos des de la nostra societat i es treballarà des de les experiències pròpies, per tal de fomentar el coneixement de cada una d’elles i l’apropament  amb altres realitats. També es preveu que algunes veïnes i veïns del barri de diferents procedències puguin intervenir en la presentació per explicar les principals pautes de  funcionament social en els diferents àmbits (educatiu, sanitari, comunitari,laboral...), des de cada cultura, i identificant alguns dels aspectes que dificulten la seva integració en la nostra societat .